213 029 6106
6942 606440

Το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί απευθύνεται σε γονείς και σας βοηθά να εντοπίσετε τυχόν δυσκολίες που μπορεί να παρουσιάζει το παιδί σας στην πρώτη νηπιακή ηλικία (18 μηνών - 3 ετών).

1. Το παιδί σας χαίρεται να το κάνετε κούνια, να το σηκώνετε στον αέρα, να το κουνάτε στο γόνατό σας κ.λπ.;
ΝΑΙ ΟΧΙ
2. Το παιδί σας δείχνει ενδιαφέρον για τα άλλα παιδιά;
ΝΑΙ ΟΧΙ
3. Αρέσει στο παιδί σας να σκαρφαλώνει πάνω σε πράγματα, π.χ. σε σκάλες;
ΝΑΙ ΟΧΙ
4. Το παιδί σας χαίρεται να παίζει «τσα! σε τσάκωσα!» ή κρυφτό;
ΝΑΙ ΟΧΙ
5. Παίζει ποτέ το παιδί σας ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, για παράδειγμα, ότι βάζει τσάι σε ψεύτικο φλιτζανάκι με ψεύτικη τσαγέρα, ή κάνει στα ψέματα άλλα πράγματα;
ΝΑΙ ΟΧΙ
6. Χρησιμοποιεί ποτέ το παιδί σας τον δείκτη του χεριού του για να δείξει κάτι, να ΖΗΤΗΣΕΙ κάτι;
ΝΑΙ ΟΧΙ
7. Χρησιμοποιεί ποτέ το παιδί σας τον δείκτη του χεριού του για να δείξει κάτι, να δείξει ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για κάτι; \
ΝΑΙ ΟΧΙ
8. Το παιδί σας ξέρει να παίζει σωστά με μικρά παιχνίδια (π.χ.αυτοκινητάκια ή τουβλάκια) χωρίς απλώς να τα βάζει στο στόμα, να τα παίζει στο χέρι ή να τα πετάει;
ΝΑΙ ΟΧΙ
9. Σας φέρνει ποτέ το παιδί σας πράγματα για να σας ΔΕΙΞΕΙ κάτι;
ΝΑΙ ΟΧΙ

Η αξία της πρώιμης παρέμβασης σύμφωνα με όλες τις έρευνες είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς ο ρυθμός μάθησης του παιδιού, η ταχύτητα της ανάπτυξής του αλλά και η δυνατότητα θεραπευτικής παρέμβασης βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους στα προσχολικά αυτά χρόνια.
Έτσι, η πρώιμη παρέμβαση δύναται να αλλάξει τη ζωή μιας ολόκληρης οικογένειας, γιατί βασίζεται σε στοχευμένη θεραπεία, η οποία βελτιώνει σημαντικά τις γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού, ανακουφίζει την όποια δυσφορία του παιδιού, γεγονός που έχει θετικότατο αντίκτυπο στη συμπεριφορά του.